Historie

2018-2022 

2018 var året, hvor DE-klubben byggede en opskaleret Equaliser til studiestartsfesten fuldt udstyret med tusindvis af LED’er. Det var ikke kendt på tidspunktet at denne konstruktion ville blive startskuddet på traditionen for tiltagende større og mere komplicerede LED-konstruktioner til studiestartsfesterne og ydermere DRØMMEN om en dag at lave en kilowatt-bar! (En bar som trækker en kilowatt i strøm). 

I 2019 kunne DE-klubben afholde 20-års jubilæum. 20 stolte år, hvor DE-klubben har sikret et studiemiljø af absolut højeste kvalitet. Dette blev fejret med stor middag og liveband. Det var også året, hvor DE-klubben valgte at lave en større omrokering, hvilket bl.a. betød oprettelsen af TV-hjørnet. 

Ved generalforsamlingen 2020 ankom en længe ventet legende til DE-klubben for at tage et permanent ophold dernede. Nemlig selveste Flipper! Længe efterspurgt af DE-klubbens menige medlemmer og et ønske bestyrelsen var glade for endelig efterleve. 

Perioden var dog ikke kun en dans på roser. Blot to måneder inde i det herrens år 2020 lukkede mor Mette landet ned, hvilket også ramte DE-klubbens drift. Og det selvom vi i DE-klubben ved at gulddamer kan kurere alt! 

Der skulle gå hele 546 dage før DE-klubben igen ville slå dørene op for dens ærede medlemmer. Men DE-klubben sidder ikke på hænderne, så under nedlukningen blev der afholdt to omgange af Online Bingo med stor succes. Der blev endda udviklet et stykke software til at administrere bingo, som det efterfølgende er blevet solgt licenser til. 

Glæden ved endelig at kunne åbne igen varede desværre ikke længe. Kort efter den første åbning i 546 dage valgte rektor at DE-klubbens stolte tradition som torsdagsbar i mere end 20 år skulle stoppe. Der blev kæmpet imod beslutningen med alt hvad DE-klubben havde, men i sidste ende havde DE-klubben sin sidste torsdagsåbning i december 2021. Fra 2022 var DE-klubben nu en fredagsbar. 

Det sidste halve år af 2021 bød også på opture, ikke mindst vores omlægning til den første grønne studieforening på Aalborg Universitet. Til dette formål fik DE-klubben opgraderet baren med en industriopvasker og anskaffet genanvendelige krus. 

Hele perioden var også præget af den overhængende fare for at DE-klubben snart skulle flytte lokale grundet den kommende opbygning ved Elektroniske Systemer. Bestyrelsen kan dog rapportere at øllene stadig er kolde i DE-klubben på præcis samme lokation som i de sidste 21 år! Lad os se hvad fremtiden bringer.


2015 - 2018

2015 var året for #Vaffelgate

En indsigelse fra Aalborg Universitets økonomiafdeling anså DE-klubbens tradition, vaffeldag, som værende skadelig for de faste spisesteder på campus. Med denne tilgang blev vaffeldag lukket og hashtagget #Vaffelgate begyndte at florere på facebook.

Men med en stor hjælp fra Studentersamfundet, Institut for elektroniske systemer og en masse studerende på AAU lykkedes det igen at få lov til at afholde vaffeldag for de studerende.

Med nye tider, og stadigt flere medlemmer i DE-klubben blev det atter tid til en ombygning af DE-klubbens lokaler. Den gamle biograf blev nedlagt og væggen ud til det store lokale blev væltet. Lageret blev udvidet og en ny fast bardisk blev bygget. Mobilbaren blev erstattet af Carlsbergs nye Modular20 anlæg, med fire haner og køling i hele anlægget.

Med stor støtte fra Institut for Elektroniske Systemer, Studentersamfundet, Campus Service og Studienævnet for Elektroniske Systemer blev projektet til knap en kvart million gennemført og bestyrelsen kunne den 15 december 2016 byde velkommen til en større, mere lys DE-klubben med plads til et større udvalg og flere gulddamer.

Sammen med ombygningen blev DE-klubbens udvalg af spilkonsoller også udvidet. En ny Xbox one og en PS4 indtog plads på hylden.

I denne tidsperiode var også der hvor DE-klubben var ude og spille med øl musklerne. Da de andre barer under Studentersamfundet udfordre DE-klubben til kamp i at sælge mest af forskellige varegruppen over en måneds tid, tog DE-klubben udfordringen op. Trods diverse skaleringer for andre barer og sågar Somersby som kategori, så vandt DE-klubben alle 4 konkurrence (Tuborg guld i 2014, Tuborg Julebryg i 2015, Somersby i 2016 og diverse fadøl i 2017) uden at sejren nogensinde var i fare. Dertil vandt de også det famøse boat race i 2017 i en synkede skude.

GULD BEVARE DE-KLUBBEN

2011 - 2015

Generalforsamlingen i starten af 2011 blev et vendepunkt i DE-klubbens historie. Den nyvalgte bestyrelse havde en vision om at renovere DE-klubben, øge medlemsoptaget og skabe mere aktivitet.


I 2011 blev DE-klubbens primære lokale renoveret. I første omgang bidrog Teknisk Forvaltning med at få lokalet malet, få nye spot lamper installeret for at muliggøre en mere hyggelig belysning og endelig at få de gamle, falmede kabelbakker udskiftet. Med et bidrag på 130.000,- kroner fra Institut for Elektroniske Systemer blev de gamle slidte møbler udskiftet med nye stole og borde, lædersofaer og sofaborde samt fatboys. Det resterende beløb blev brugt på en Samsung 55" LED fladskærm med tilhørende Asus EEE Box til underholdning, en 23,6" LED skærm med tilhørende Asus EEE Box til fri afbenyttelse og styring af musik og endelig en 23,6" LED skærm til visning af priser, reklamer og lignende. Studentersamfundet bidrog med hardwaren til et nyt kassesystem, en ekstra Playstation 3 til den nye fladskærm og diverse andet. DE-klubben selv købte fem nye højttalere og renoverede poolbordet og bordfodboldbordet. I 2013 blev prikken over i'et sat, da DE-klubben efter mange års ønske herom fik anskaffet en bronzehest.

2006 - 2011

På trods af de lave priser på medlemsskaber fandt grupperne hurtigt ud af, at man kunne låne hinandens dørkort for at gå adgang til DE-klubben, hvorfor der ofte kun var 1 medlem pr. gruppe. For at komme situationen til livs blev det gamle dørkort system erstattet af det nye studiekort system i 2007, samtidig med at der blev tilføjet livstidsmedlemsskaber. Et livstidsmedlemsskab var billigere end at skulle forny sit medlemsskab årligt, og håbet var, at det ville inspirere flere til at blive medlem.

Et besøg af brandmyndighederne mundede ud i et krav om at få installeret en branddør ud mod gården. I mangel på kapital blev der sendt ansøgninger ud til virksomheder og fonde, og Danfoss svarede tilbage ved at give 25.000,- kroner. Branddøren endte dog med at blive betalt af E-Studienævnet, og bidraget fra Danfoss kom derfor til at gå til at renovere belysningen. Lige siden DE-klubbens opstart havde det nemlig været et stort ønske at udskifte lysstofrørene fra lokalets tid som laboritorium. Dette blev dog først en realitet i 2006 efter mange års opsparing samt tovtrækkeri mellem Studentersamfundet og Teknisk Forvaltning.

I 2007 købte DE-klubben poolbordet samt bordfodboldbordet og betalingen på begge disse blev efterfølgende fjernet, så medlemmerne gratis kunne spille pool og bordfodbold. Projektoren som Tuborg Fondet havde sponsoreret holdt frem til 2007, hvor den blev erstattet af en ny og bedre model, som DE-klubben betalte 20.000,- kroner for af egen lomme. Den nye projektor kunne vise HD, billedet var i wide screen, og så var projektoren i øvrigt mere støjsvag end den forrige. Grunden til at projektoren blev udskiftet, var, at Studentersamfundet havde anskaffet Playstation 3 konsoller til sine barer. Senere blev biografen opgraderet med Nintendo Wii og Guitar Hero instrumenter.

Først i forbindelse med indførslen af livstidsmedlemsskaber kom der ny hjemmeside. Denne var noget nemmere at vedligeholde end den forrige, omend koden bag hjemmesiden ikke var decideret køn. I de efterfølgende år begyndte der at blive snakket om muligheden for at indføre betaling i baren via studiekort som alternativ (eller rettere supplement) til kontant betaling. Dette blev dog først realiseret i 2009, da bestyrelsen blev skiftet ud, og den næste generation kom til.

1999 - 2006

Oprindeligt blev DE-klubben startet som en selvstændig forening under E-Studienævnet, regnskabet blev vedligeholdt sammen med Institut 8's sekretariat, og det hele var selvkørende. Senere blev det dog besluttet at lægge DE-klubben ind undet Studentersamfundet.

DE-klubben åbnede den 14 oktober 1999 og havde på daværende tidspunkt næsten 200 medlemmer. Da S-Studienævnet i 2000 blev oprettet, blev det besluttet, at studerende fra dette nye (og knap så Y-kromosom prægede) Studienævn også skulle bydes velkommen i DE-klubben. Desuden fik studerende fra F-Studienævnet lov til at melde sig ind i DE-klubben på anmodning, på trods af at disse studerende havde deres egen F-Klub.

Indretningen og inventaret i DE-klubben ændrede sig ikke voldsomt i denne første periode. Kort efter åbningen af DE-klubben fik medlemmerne taget initiativ til at anskaffe og opstille en Amiga og senere en Commodore 64. Og efter et par år (og efter at have brændt adskillige kostbare pærer af) holdt projektoren i biografen ikke længere, hvorfor Tuborg Fondet var så venlige at bevillige 60.000,- kroner til en ny. Endelig var der tilføjelsen af hjemmesiden, der blev skabt tilbage i 2000. Hjemmesiden blev dog hurtigt forældet, men da det var Makob, der havde skrevet den originale kode, var der ingen, der ville røre den.

Med årene blev det mere og mere besværligt at administrere hvilke uddannelser, der var tilknyttet DE-klubben, efterhånden som der kom nye uddannelser til. Som konsekvens heraf blev der indført en paragraf i vedtægterne om, at alle med "tilknytningsforhold" til Fredrik Bajers Vej 7 var medlemsberettiget. Der fandtes på dette tidspunkt udelukkende 1 semesters og 2 semesters medlemskaber, hvorfor medlemmerne skulle forny deres medlemsskab minimum en gang årligt.

1998 - 1999

Historien om DE-klubben starter tilbage i 1998, hvor den daværende Studienævnsformand for E-Studienævnet, Flemming Fink, havde en vision: E-Studienævnet skulle have en pendent til F-Studienævnets F-Klub! DE-klubben skulle være et forum, hvor studerende kunne møde andre studerende på tværs af studieretninger, semestre og grupper og tale om studierne såvel som livet ved siden af studierne. I foråret 1998 fik Flemming Fink tilvejebragt et bidrag fra Ideela Fondet på 200.000,- kroner og et bidrag fra E-Studienævnet på 170.000,- kroner. Studienævnet inddrog de tidligere tele-laboratorier i A4-101 for at give DE-klubben et lokale at være i.


Med visionen, kapitalen og lokalet på plads blev der taget kontakt til en gruppe studerende, som skulle stå for at formøble pengene på bedste vis. Gruppen af studerende blev enige om, hvordan rummet skulle indrettes. Der skulle være et depotrum til opbevaring af øl, et køkken til baren, en biograf og så skulle linoliumgulvet erstattes af et trægulv. Rummet til biografen var stort set allerede, som det skulle være, mens depotrummet og køkkenet skulle bygges til.


Biografen var med et samlet budget på 140.000,- kroner den største budgetpost. I samarbejde med den lokale lydudstyrsforretning blev der anskaffet lærred, projektor og lydanlæg. En biograf i det nordjyske stod overfor at skulle udskifte biografsæder, og det lykkedes den lokale lydudstyrsforretning at overtage de gamle biografsæder. Det skulle dog vise sig at tage næsten et år at opstille stolene i biografen, så indtil da måtte man nøjes med almindelige møbler.


Udover biografen blev klubben udstyret med et poolbord og et bordfodboldbord, som begge blev opstillet gratis. Ordningen lød på 5 kroner pr. spil, og firmaet tømte selv pengekassen, men i højkonjuktursperioder fik DE-klubben et bidrag. Der blev desuden opstillet en sodavandsautomat med det formål at sælge billige drikkevarer til de studerende. Overskuddet på salget begrænsede sig til afrunding til hele kroner samt panten på returnerede flasker. Det var desuden en selvfølge, at DE-klubben skulle have en bar, og denne blev ligesom sodavandsautomaten leveret af Carlsberg. Det blev besluttet at holde baren åben om torsdagen for ikke at komme i kambolage med fredagsbaren i Café-Du-Ve (som senere skiftede navn til Wunderbar), og DE-klubbens torsdagsbar var hermed født.